Jadłospis

 JADŁOSPIS OD  DNIA     21   MARCA   DO DNIA     25   MARCA     2022r

PONIEDZIAŁEK 21-03  

  • ŚNIADANIE I :  Chleb wieloziarnisty, bułka pszenna, masło, kawa inka, serek ricotta, pasta z makreli, pomidor, rzodkiewka, papryka, herbata z dzikiej róży z imbirem.
  • ŚNIADANIE II : Deser  z serka waniliowego, suszone owoce, słomka ptysiowa owoc, woda Eden.
  • OBIAD :  Rosół z kaczki z makaronem, pieczona pałka z kurczaka w sosie własnym, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty czerwonej, fasolka szparagowa na parze z bułką, kompot.
  • Pieczywo, makaron, słomka ptysiowa (gluten)   masło, ser ricotta,  kawa inka, śmietana (laktoza),  seler, ryba

WTOREK 22-03

  • ŚNIADANIE  I : Chleb podhalański, chleb żytni, masło, kakao, pasta z jajka, kiełbasa krakowska sucha, ogórek, sałata, kukurydza, herbata rumiankowa z cytryną.
  •  ŚNIADANIE II : Kaszka manna z musem malinowym, prażone  płatki migdałowe, kalarepa do chrupania, owoc, woda Eden.
  • OBIAD : Zupa gulaszowa z wołowiny, racuchy drożdżowe z jabłkiem i kwaśną śmietaną,  kompot.
  • Pieczywo, racuchy (gluten)  masło, kakao, kasza manna, śmietana (laktoza)  seler, jajko, płatki migdałowe

ŚRODA 23- 03

  • ŚNIADANIE I :  Chleb Pszenno żytni, bułka kukurydziana, masło, kindziuk, tuńczyk w sosie własnym, szczypiorek, pomidor, ogórek kiszony, herbata lipowa.
  • ŚNIADANIE II : Drożdżówka z dżemem, mleko waniliowe, kalarepa do chrupania, owoc, woda Eden, 

OBIAD : Kapuśniak na żeberkach z kiełbasą podwawelską, potrawka z indyka, ryż, surówka z marchewki z chrzanem i śmietaną, kompot.

  • Pieczywo, drożdżówka,  (gluten)  masło, mleko,  śmietana (laktoza)  seler, ryba,

CZWARTEK 24-03 

  • ŚNIADANIE I : Chleb chłopski, chleb graham, masło, ser żółty, jajko, ogórek, papryka, rzodkiewka, herbata miętowa.
  • ŚNIADANIE II : Zupa mleczna z makaronem lierkowym, orzechy laskowe do chrupania, owoc, woda Eden.
  • OBIAD:  Zupa jarzynowa brokułowa, gulasz z polędwiczki wieprzowej, kopytka, buraczki zasmażane, kompot.
  • Pieczywo,  makaron, kopytka  (gluten)  masło, ser żółty, śmietana, zupa mleczna,  (laktoza)  seler, jajko, orzechy

PIĄTEK 25-03

  • ŚNIADANIE I :  Chleb Hubertus, chleb pszennożytni, szynka z pieca, twarożek z rodkiewką, szczypiorek, sałata, pomidor, herbata z cytryną i miodem.
  • ŚNIADANIE II: Grzanki z bagietki zserem mozarellą i ketchupem, kukurydza do chrupania, soczek Tymbark, owoc,  woda Eden.
  • OBIAD :  Zupa ogórkowa z makaronem, kotlet mielony rybno – jajeczny, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej z warzywami, kompot.
  • Pieczywo, makaron,  grzanki,(gluten)  masło, ser mozarella, twarożek (laktoza)  seler, ryba,  jajko
  • JADŁOSPIS MOŻE ULEC NIEWIELKIEJ ZMIANIE.
  • CZERWONĄ CZCIONKĄ OZNACZONO PRODUKTY W  KTÓRYCH WYSTEPUJĄ ALERGENY.
  • ALERGENY TO SUBSTANCJE, CZYNNIKI KTÓRE POWODUJĄ REAKCJĘ UCZULENIOWĄ.
  • W ŻYWIENIU JEST TO ALERGIA POKARMOWA.
Skip to content