JADŁOSPIS OD DNIA 21 MARCA DO DNIA 25 MARCA 2022r
PONIEDZIAŁEK 21-03
- ŚNIADANIE I : Chleb wieloziarnisty, bułka pszenna, masło, kawa inka, serek ricotta, pasta z makreli, pomidor, rzodkiewka, papryka, herbata z dzikiej róży z imbirem.
- ŚNIADANIE II : Deser z serka waniliowego, suszone owoce, słomka ptysiowa owoc, woda Eden.
- OBIAD : Rosół z kaczki z makaronem, pieczona pałka z kurczaka w sosie własnym, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty czerwonej, fasolka szparagowa na parze z bułką, kompot.
- Pieczywo, makaron, słomka ptysiowa (gluten) masło, ser ricotta, kawa inka, śmietana (laktoza), seler, ryba
WTOREK 22-03
- ŚNIADANIE I : Chleb podhalański, chleb żytni, masło, kakao, pasta z jajka, kiełbasa krakowska sucha, ogórek, sałata, kukurydza, herbata rumiankowa z cytryną.
- ŚNIADANIE II : Kaszka manna z musem malinowym, prażone płatki migdałowe, kalarepa do chrupania, owoc, woda Eden.
- OBIAD : Zupa gulaszowa z wołowiny, racuchy drożdżowe z jabłkiem i kwaśną śmietaną, kompot.
- Pieczywo, racuchy (gluten) masło, kakao, kasza manna, śmietana (laktoza) seler, jajko, płatki migdałowe
ŚRODA 23- 03
- ŚNIADANIE I : Chleb Pszenno żytni, bułka kukurydziana, masło, kindziuk, tuńczyk w sosie własnym, szczypiorek, pomidor, ogórek kiszony, herbata lipowa.
- ŚNIADANIE II : Drożdżówka z dżemem, mleko waniliowe, kalarepa do chrupania, owoc, woda Eden,
OBIAD : Kapuśniak na żeberkach z kiełbasą podwawelską, potrawka z indyka, ryż, surówka z marchewki z chrzanem i śmietaną, kompot.
- Pieczywo, drożdżówka, (gluten) masło, mleko, śmietana (laktoza) seler, ryba,
CZWARTEK 24-03
- ŚNIADANIE I : Chleb chłopski, chleb graham, masło, ser żółty, jajko, ogórek, papryka, rzodkiewka, herbata miętowa.
- ŚNIADANIE II : Zupa mleczna z makaronem lierkowym, orzechy laskowe do chrupania, owoc, woda Eden.
- OBIAD: Zupa jarzynowa brokułowa, gulasz z polędwiczki wieprzowej, kopytka, buraczki zasmażane, kompot.
- Pieczywo, makaron, kopytka (gluten) masło, ser żółty, śmietana, zupa mleczna, (laktoza) seler, jajko, orzechy
PIĄTEK 25-03
- ŚNIADANIE I : Chleb Hubertus, chleb pszennożytni, szynka z pieca, twarożek z rodkiewką, szczypiorek, sałata, pomidor, herbata z cytryną i miodem.
- ŚNIADANIE II: Grzanki z bagietki zserem mozarellą i ketchupem, kukurydza do chrupania, soczek Tymbark, owoc, woda Eden.
- OBIAD : Zupa ogórkowa z makaronem, kotlet mielony rybno – jajeczny, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej z warzywami, kompot.
- Pieczywo, makaron, grzanki,(gluten) masło, ser mozarella, twarożek (laktoza) seler, ryba, jajko
- JADŁOSPIS MOŻE ULEC NIEWIELKIEJ ZMIANIE.
- CZERWONĄ CZCIONKĄ OZNACZONO PRODUKTY W KTÓRYCH WYSTEPUJĄ ALERGENY.
- ALERGENY TO SUBSTANCJE, CZYNNIKI KTÓRE POWODUJĄ REAKCJĘ UCZULENIOWĄ.
- W ŻYWIENIU JEST TO ALERGIA POKARMOWA.