Jadłospis

JADŁOSPIS OD DNIA 14 MARCA DO DNIA 18 MARCA 2022

PONIEDZIAŁEK 14-03

  • ŚNIADANIE I :  Chleb podhalański, bułka grahamka, kakao, masło, szynka drobiowa, jajko, papryka, rzodkiewka, sałata, herbata lipowa.
  • ŚNIADANIE II :  Kefir  z malinami i jeżyną, herbatniki, prażone nasiona słonecznika, owoc,woda Eden.
  • OBIAD :  Zupa pieczarkowa, pulpety mielone w sosie pomidorowym, kasza pęczak, bukiet warzyw na parze z bułką (kalafior, brokuł, marchewka, brukselka ), kompot.
  • Pieczywo, makaron, herbatniki,  (gluten)  kefir, kakao,   masło, śmietana ( laktoza),  jajko,  seler.

WTOREK 15-03   

  • ŚNIADANIE I :  Chleb chłopski, chleb sojowy, masło, salami, serek śmietankowy, papryka, kukurydza, ogórek, herbata miętowa.
  •  ŚNIADANIE II : Zupa mleczna miodowe kółeczka,  prażone orzechy  nerkowca do chrupania, owoc , woda Eden.
  • OBIAD :.Zupa z fasolka szparagową, filet z indyka panierowany, ziemniaki z koperkiem, pomidory  ze szczypiorkiem i mozerellą i awokado,  kompot.
  • Pieczywo, miodowe kóleczka (gluten) serek śmietankowy, zupa mleczna,   masło, (laktoza),  seler, orzechy

ŚRODA 16-03

  • ŚNIADANIE I :  Parówka na gorąco, ketchup, chleb pszennożytni z masłem,  pomidor, kiełki,  rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem.
  • ŚNIADANIE II :  Ciasto jogurtowe, mleko z wanilią, marchewka do chrupania, owoc, woda Eden

OBIAD :  Zupa jarzynowa z ryżem, pierogi z farszem serowo-ziemniaczanym, smażona cebulka lub kwaśna śmietana, kompot, actimel.

  • Pieczywo, ciasto jogurtowe, ciasto na pierogi( gluten),  masło, śmietana, mleko, ser twarogowy, (laktoza),  jajko,  seler, orzechy

CZWARTEK  17-03    

  • ŚNIADANIE I : Zupa mleczna płatki owsiane, chleb wieloziarnisty, chleb podhalański, masło, ser żółty, pasta rybna z tuńczyka, pomidor, papryka, sałata, herbata owocowa.
  • ŚNIADANIE II :  Sałatka jarzynowa z szynką i jajkiem, bułka z dynią, herbata z melisy z imbirem , owoc, woda Eden
  • OBIAD:  Krupnik na żeberkach, spaghetti wołowe z sosem bolońskim, mix ogórkowy, kompot.
  • Pieczywo, makaron, (gluten) zupa mleczna, ser żółty, masło, (laktoza)  pasta rybna,  seler.

 PIĄTEK 18-03     

  • ŚNIADANIE I :  Chleb pszennożytni,  chleb żytni, kawa inka,  masło, polędwica sopocka, twarożek z rzodkiewką, ogórek, kiełki, herbata malinowa.
  • ŚNIADANIE I I: Galaretka owocowa z bitą śmietaną, wafle, suszona żurawina, owoc, woda Eden.
  • OBIAD:  Zupa pomidorowa z ryżem, miruna po parysku, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z marchewką, kompot.
  • Pieczywo, wafle, ( gluten), kawa inka, masło, śmietana,  ser śmietankowy(laktoza), jajko,  seler, ryba
  • JADŁOSPIS MOŻE ULEC NIEWIELKIEJ ZMIANIE.
  • CZERWONĄ CZCIONKĄ OZNACZONO PRODUKTY W KTÓRYCH WYSTEPUJĄ ALERGENY.
  • ALERGENY TO SUBSTANCJE, CZYNNIKI KTÓRE POWODUJĄ REAKCJĘ UCZULENIOWĄ.
  • W ŻYWIENIU JEST TO ALERGIA POKARMOWA.
Skip to content