JADŁOSPIS OD DNIA 14 MARCA DO DNIA 18 MARCA 2022
PONIEDZIAŁEK 14-03
- ŚNIADANIE I : Chleb podhalański, bułka grahamka, kakao, masło, szynka drobiowa, jajko, papryka, rzodkiewka, sałata, herbata lipowa.
- ŚNIADANIE II : Kefir z malinami i jeżyną, herbatniki, prażone nasiona słonecznika, owoc,woda Eden.
- OBIAD : Zupa pieczarkowa, pulpety mielone w sosie pomidorowym, kasza pęczak, bukiet warzyw na parze z bułką (kalafior, brokuł, marchewka, brukselka ), kompot.
- Pieczywo, makaron, herbatniki, (gluten) kefir, kakao, masło, śmietana ( laktoza), jajko, seler.
WTOREK 15-03
- ŚNIADANIE I : Chleb chłopski, chleb sojowy, masło, salami, serek śmietankowy, papryka, kukurydza, ogórek, herbata miętowa.
- ŚNIADANIE II : Zupa mleczna miodowe kółeczka, prażone orzechy nerkowca do chrupania, owoc , woda Eden.
- OBIAD :.Zupa z fasolka szparagową, filet z indyka panierowany, ziemniaki z koperkiem, pomidory ze szczypiorkiem i mozerellą i awokado, kompot.
- Pieczywo, miodowe kóleczka (gluten) serek śmietankowy, zupa mleczna, masło, (laktoza), seler, orzechy
ŚRODA 16-03
- ŚNIADANIE I : Parówka na gorąco, ketchup, chleb pszennożytni z masłem, pomidor, kiełki, rzodkiewka, herbata z cytryną i miodem.
- ŚNIADANIE II : Ciasto jogurtowe, mleko z wanilią, marchewka do chrupania, owoc, woda Eden
OBIAD : Zupa jarzynowa z ryżem, pierogi z farszem serowo-ziemniaczanym, smażona cebulka lub kwaśna śmietana, kompot, actimel.
- Pieczywo, ciasto jogurtowe, ciasto na pierogi( gluten), masło, śmietana, mleko, ser twarogowy, (laktoza), jajko, seler, orzechy
CZWARTEK 17-03
- ŚNIADANIE I : Zupa mleczna płatki owsiane, chleb wieloziarnisty, chleb podhalański, masło, ser żółty, pasta rybna z tuńczyka, pomidor, papryka, sałata, herbata owocowa.
- ŚNIADANIE II : Sałatka jarzynowa z szynką i jajkiem, bułka z dynią, herbata z melisy z imbirem , owoc, woda Eden
- OBIAD: Krupnik na żeberkach, spaghetti wołowe z sosem bolońskim, mix ogórkowy, kompot.
- Pieczywo, makaron, (gluten) zupa mleczna, ser żółty, masło, (laktoza) pasta rybna, seler.
PIĄTEK 18-03
- ŚNIADANIE I : Chleb pszennożytni, chleb żytni, kawa inka, masło, polędwica sopocka, twarożek z rzodkiewką, ogórek, kiełki, herbata malinowa.
- ŚNIADANIE I I: Galaretka owocowa z bitą śmietaną, wafle, suszona żurawina, owoc, woda Eden.
- OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem, miruna po parysku, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z marchewką, kompot.
- Pieczywo, wafle, ( gluten), kawa inka, masło, śmietana, ser śmietankowy(laktoza), jajko, seler, ryba
- JADŁOSPIS MOŻE ULEC NIEWIELKIEJ ZMIANIE.
- CZERWONĄ CZCIONKĄ OZNACZONO PRODUKTY W KTÓRYCH WYSTEPUJĄ ALERGENY.
- ALERGENY TO SUBSTANCJE, CZYNNIKI KTÓRE POWODUJĄ REAKCJĘ UCZULENIOWĄ.
- W ŻYWIENIU JEST TO ALERGIA POKARMOWA.